SonyEricsson P990i SEUS ile Güncelleme

Selam p990i kullanıcıları. Bu siteyi bezgin bir sekilde nette guncelleme icin yardim ararken buldugunuza eminim. Evet aradiginizi buldunuz! Size bugune kadar anlatilan guncelleme yonergelerinin en kolay ve anlasilir olanini sunacam. Ama once size internette okudugunuz butun yazilari unutmanizi oneririm.

Dikkat! Lutfen telefonunuzdaki bilgilerin (rehber, ajanda girislerinin) yedegini almayiniz. Yada almis oldugunuz yedegi guncelleme sonrasinda cihaziniza aktarmayiniz. Aksi takdirde cihaziniz acilmayabilir! (duzenleyici/organiser versyon uyumsuzlugu)

Lutfen asagidaki asamalari sirasiyla ve buyuk bir dikkatle gerceklestirin. En ufak bir hataniz guncelleme islemini tehlikeye sokabilir!

· Oncelikle PC deki butun antivirus ve guvenlik duvari yazilimlarini kapatiyoruz. Pop up engelleyici ve web filtreleme gibi internet baglantisina mudahale eden uygulamalarida kapatmanizi oneririm. Ayrica bilgisayar islemcisinin guncelleme isine yogunlasabilmesi icin butun gereksiz uygulamalari kapatmanizida oneririm.

· www.sonyericsson.com/support/ adresine girip telefon modeli kutusundan P990i yi secin. Daha sonra "PC Suite for SmartPhones "yazilimini bilgisayarimiza indirip kuruyoruz. Kurma islemi bittikten sonra bilgisayari kapatip aciyoruz.

· (bu islemi P990i yi PC ye tanitmak icin yapiyoruz eger daha once telefonunuzu bilgisayara bagladiysaniz/tanittiysaniz bu adimi atlayin) PC Suite otomatik olarak baslayinca telefonu normal bir sekilde usb ile bilgisayara baglayin. (telefonunun baglanti ayarlarindaki kablo ayarini telefon modu olarak ayarlayin) Yeni donanim bulundu ivir zivirlarindan sonra PC Suite programinda cihazin baglandigini goreceksiniz. Bu islemden sonra telefonu ayirip bilgisayari tekrar kapatip aciyoruz.

· Simdide www.adobe.com dan flashin son surumunu indirip kuruyoruz. (bu uygulama SEUSun sorunsuz calismasi icin gereklidir)

· Enson olarakta www.sonyericsson.com/support adresine girip karsiniza cikan kutucuktan tekrar p990i yi secerek Sonyericsson Update Service (SEUS) programini indirip kuruyoruz. Bilgisayari tekrar kapatip aciyoruz.

· Bilgisayari tekrar kapatip actiktan sonra SEUSu calistiriyoruz. Cihazi takin asamasina gelince once baglanti ayarlarindaki kablo ayarinin yine telefon modunda oldugundan emin oluyoruz sonra telefonunuzdan sim ve hafiza kartlarini cikarip bataryayi geri takiyoruz. Tabi telefonun batarya seviyesi %90in uzerinde olmali. Telefonu acmadan C tusuna (kapaktaki) basili tutarak kabloyu bilgisayara takiyoruz. (pc suitele baglanti icin kullandiginiz usb yuvasini kullanin) Gozunuzu ekrandan ayirmayin! SEUS size ne zaman C tusunu birakacaginizi soyleyecektir. ( C tusuna pc suite programinin cihazi tanimasini engellemek icin basiyoruz)

Bizden bu kadar. Geri kalan islemleri SEUS tek basina halledecek. Biz sadece telefonla bilgisayar arasindaki baglantinin kopmamasini ve bilgisayarin kapanmamasini saglayacagiz. Bu nedenle size kesintisiz guc kaynagi kullanmanizi oneririm.

Guncelleme yaklasik 15-30 dakika suruyor. (1 saat bile surebilir telaslanmayin) Islem bittikten sonra asagidaki talimatlari dikkatle ve hizli bir sekilde gerceklestirin. (eger islem uzun bir sure %100de takilirsa -ki bu sorun "bazen" bilgisayarin dilinin turkce olmasindan kaynaklanabiliyor- islem bitmis gibi asagidaki islemleri aynen gerceklestirin)

· SEUS size telefonu kablodan ayirabileceginizi soyledikten hemen sonra kabloyu telefondan ayirip telefonun bataryasini cikarin.

· Sim kartinizi ve hafiza kartinizi telefona taktiktan sonra telefonu normal olarak baslatin.

· Ilk acilma uzun surecektir. Dil secimi menusunden dil sectikten sonra Islem tamamlaniyor. (ben ingilizce disindaki dilleri secmemenizi oneririm cunku diger diller uygulamalarda bir cok igrenc hataya neden olabiliyor)

Iste sonunda hallettik! Yeni P990i niz hayirli olsun! Eger guncelleme herhangi bir nedenden dolayi yarida kesilirse veya guncelleme bittikten sonra cihaz guncellenmez veya acilmazsa telaslanmadan yukaridaki islemleri tekrar gerceklestirin. %99 ihtimalle sorun cozulecektir.

Butun bu islemlerin diger butun SonyEricsson UIQ cihazlar (p1i, w950, w960, m600) icinde gecerli oldugunu dusunuyorum.

Hala guncelleme yapmaya cesaret edemiyorsaniz, sormak istediginiz sorular varsa yada tesekkur etmek istiyorsaniz: alipolatbeyaz@gmail.com

(eger bu yaziyi temmuz 2008 tarihinden once okur, begenir ve benim icin biseyler yapmak isterseniz lutfen hukuk fakultesine yerlesmem icin bana dua edin! :)

Saygilarimla...
Ali Beyaz
-----------
Etiketler:
P990i, P1i, SEUS, guncelleme, sonyericsson, sonyericsson update service

Comments

Popular posts from this blog

SonyEricsson P990i Sifreli Modemlere Baglanma

SonyEricsson P990i Launcher Hack Mod v1.1 by Symbuzzer